Oleander. Krinkelend winkelend Meetjesland is erkend als Leader project

Het rijdende winkelproject Oleander past in de oproep vanuit Europa (Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling) om mee een oplossing te bieden voor de mensen in het Meetjesland die de laatste jaren hun plaatselijke winkels zagen verdwijnen richting de steden en de grotere centra.

Wij komen immers met onze winkel langs op het platteland, in die dorpen die geen algemene winkels meer hebben.

Door onze manier van werken dragen we ook bij aan het verstevigen van de sociale contacten en betrokkenheid tussen buren.

In de woonzorgcentra waar we wekelijks langskomen bieden we aan de bewoners ook een wekelijks uitstapje en een mogelijkheid om terug zelf keuzes te maken bij de aanschaf van lekkere en leuke producten.

Ook ben ik, Dirk, een kleine startende lokale ondernemer in het Meetjesland (Ursel) en bied ik ook aan mezelf een tewerkstelling.

Ons project werd erkend als Leader project, waardoor we een steunbedrag ontvangen. Een bedrag dat voor 50% door Europa, voor 25% door Vlaanderen en voor 25% door provincie Oost-Vlaanderen betaald zal worden.

Hierdoor ontvangen wij gedurende de periode van 01/05/21 tot 30/06/23 een steunbedrag op het maandelijks loon van Dirk (65% van 60% van het loon = 39% van het loon). Wij ontvangen dit bedrag per halfjaar na het verstrijken van de betrokken periode.